Menu Restauracji Podgórzanka
W ciągłej sprzedaży wyroby wędliniarskie własnej produkcji z dziczyzny i wieprzowiny oraz gama pasztetów z gęsi, królika oraz dzika
Dania główne:
- kotlet drobiowy
- kotlet schabowy
- kotlet mielony
- pieczeń wieprzowa
- pieczeń wołowa
- zeberka wieprzowe
- golonka wieprzowa
- gulasz wieprzowy
- jagnięcina
- kiełbaska z rusztu
- bigos
- gęś w sosie
- królik w śmietanie
- placek po węgiersku
- pierogi ruskie
- pierogi z mięsem
- pierogi z kapustą i grzybami
- pyzy z mięsem
Dania z dziczyzny:
- zupa myśliwska
- gulasz z dzika
- golonko z dzika
- żeberka z dzika
- koryto myśliwego- danie dla min. 6 osób
( kiełbasa z dzika 1 kg, żeberka z dzika 1kg, bigos 1kg, ziemniaczki pieczone 1kg, pierogi ruskie 12 szt) - półmisek karczemny
- placek po węgiersku z dziczyzną
Zupy:
- barszcz czerwony z pierożkami
- żurek z kiełbasą i jajkiem
- flaczki wołowe
- zupa myśliwska
- zupa dnia
Ryby:
- pstrąg z pieca
- sandacz smażony
- śledzie w różnej postaci
- karp w zalewie staropolskiej
Dodatki:
- placki ziemiaczane
- kluski sląskie
- ziemniaczki gotowane
- ziemniaczki pieczone
- frytki
- kulki ziemniaczane
- surówki sezonowe ok 5 rodzajów