ornament

Menu Restauracji Podgórzanka

W ciągłej sprzedaży wyroby wędliniarskie własnej produkcji z dziczyzny i wieprzowiny oraz gama pasztetów z gęsi, królika oraz dzika

Dania główne:

  • kotlet drobiowy
  • kotlet schabowy
  • kotlet mielony
  • pieczeń wieprzowa
  • pieczeń wołowa
  • zeberka wieprzowe
  • golonka wieprzowa
  • gulasz wieprzowy
  • jagnięcina
  • kiełbaska z rusztu
  • bigos
  • gęś w sosie
  • królik w śmietanie
  • placek po węgiersku
  • pierogi ruskie
  • pierogi z mięsem
  • pierogi z kapustą i grzybami
  • pyzy z mięsem

Dania z dziczyzny:

  • zupa myśliwska
  • gulasz z dzika
  • golonko z dzika
  • żeberka z dzika
  • koryto myśliwego- danie dla min. 6 osób
    ( kiełbasa z dzika 1 kg, żeberka z dzika 1kg, bigos 1kg, ziemniaczki pieczone 1kg, pierogi ruskie 12 szt)
  • półmisek karczemny
  • placek po węgiersku z dziczyzną

Zupy:

  • barszcz czerwony z pierożkami
  • żurek z kiełbasą i jajkiem
  • flaczki wołowe
  • zupa myśliwska
  • zupa dnia

Ryby:

  • pstrąg z pieca
  • sandacz smażony
  • śledzie w różnej postaci
  • karp w zalewie staropolskiej

Dodatki:

  • placki ziemiaczane
  • kluski sląskie
  • ziemniaczki gotowane
  • ziemniaczki pieczone
  • frytki
  • kulki ziemniaczane
  • surówki sezonowe ok 5 rodzajów